خاموش کننده های آب و گاز کدامند ؟
برای سهولت و پیشگیری در کنترل آتش بر اساس ماهیت مواد سوختنی آن را به چند گروه کلاس A ( مواد خشک ) , B (روغن ها ) , C ( گازها ) , گروه D ( فلزات ) گروه E ( الکتریکی ) و گروه F ( روغن ها و چربی های آشپزخانه ) تقسیم می کنند در این بین یکی از رایج ترین گروه ها مربوط به گروه A بوده که مربوط به مواد خشک مانند چوب , کاغذ , پارچه و… می باشد , اینکه خاموش کننده های آب و گاز کدامند ؟ باید گفت بهترین کپسول برای خاموش کردن آتش سوزی های ناشی از جامدات کپسول های آتش نشانی آب و گاز که محتویات آن آب بوده و عامل خارج کننده آن گاز نیتروژن است . شرکت پرشین ایمن تامین کننده تجهیزات آتش نشانی آب و فوم با تامین ، تولید و نصب بلدر تانک ، دیلاج ولو ، مانیتور آتش نشانی ، فلیم ارستر و…. در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- خاموش کننده های آب و گاز کدامند ؟
- محتویات درون خاموش کننده های آب و گاز چیست ؟
- کاربرد کپسول آب و گاز
- نحوه عملکرد کپسول آب و گاز چگونه است ؟
- مزایا و معایب استفاده از کپسول آب و گاز
- اجزای کپسول آتشنشانی آب و گاز
- تفاوت کپسول آتشنشانی آب و گاز با کپسول های آب و فوم چیست ؟
- برندهای برتر کپسول آتشنشانی آب و گاز
خاموش کننده های آب و گاز کدامند ؟
خاموش کننده های آب و گاز کدامند ؟ و از کپسول های آب و گاز در چه مواردی استفاده می شود ؟ محتویات درون آنها چیست ؟ در جواب باید گفت , یکی از پر کاربردترین خاموش کننده ها در محیط کار و منازل کپسول آتش نشانی آب و گاز بوده که برای خاموش کردن آتش سوزی های ناشی از چوب , کاغذ , پارچه و… مورد استفاده قرار میگیرد درایران برای اینکه این کپسول ها بهتر مشخص شوند با مخزن های آب رنگ تولید می شوند .
محتویات درون خاموش کننده های آب و گاز چیست ؟
به اینکه خاموش کننده های آب و گاز کدامند ؟ اشاره کردیم اما این خاموش کننده ها شامل یک کپسول محتوی آب بوده که عامل خارج کننده آن گاز نیتروژن می باشد با فشار به درون کپسول تزریق می شود , به دلیل اینکه یک جزء این کپسول گاز است عملکرد آن نیز بسیار شبیه کپسول آتش نشانی پودر و گاز است اما اگر این کپسول را تکان دهید صدای آب از داخل آن به گوش می رسد یکی از مهم ترین کپسول های آب و گاز پیشگیری از احتراق مجدد است درواقع این خاموش کننده ها با کاهش دمای مواد مشتعل کننده از آتش سوزی مجدد آنها جلوگیری می کند .
کاربرد کپسول آب و گاز
رایج ترین کاربرد کپسول آب و گاز در استفاده از آتش سوزی های کلاس A است از این کپسول در بسیاری از مجمتمع های مسکونی , اداره ها , دانشگاه ها , مدارس و… مورد استفاده قرار میگیرد .
نحوه عملکرد کپسول آب و گاز چگونه است ؟
این خاموش کننده برای اطفای حریق یک جت آبی را به سمت آتش سوزی پرتاب می کند درادامه مواد قابل اشتعال را خاموش کرده و با خیس کردن آنها احتمال آتش سوزی مجدد به صفر می رسد در هنگام اطفای حریق با استفاده از این کپسول آب با یک عامل خارج کننده نیتروژنی با سرعت بالا به روی مواد در حال سوختن پاشیده شده و بلافاصله بخار می شود و مواد مشتعل پس از گذشت زمان کمی حرارت خود را از دست می دهند این امر موجب سرد شدن آن و مهار کامل آتش می شود .
ساخت انواع شیر هیدرانت ایستاده و دفنی
مزایا و معایب استفاده از کپسول های آب و گاز
- بهترین انتخاب برای آتش سوزی های کلاس A
- دوستدار محیط زیست
- مقرون به صرفه و هزینه کم در شارژ مجدد آن
- استفاده آسان
- غیر سمی
- مورد استفاده برای تنها یک نوع کلاس آتش
- عدم استفاده دز آتش سوزی های الکتریکی
- امکان یخ زدگی آنها در دمای پایین
- تشدید آتش سوزی با استفاده از آنها برای مهار مایعات قابل اشتعال گروه Bو روغن و چربی گروه F
اجزای کپسول آتشنشانی آب و گاز
اجزای تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی آب و گاز شامل , سیلندر استوانه ای , شیر , دسته اهرم , ضامن , پلمپ دستکاری , فشار سنج , شلنگ و نازل تخلیه , بر چسب دستور العمل , برچسب بازرسی ماهانه , برچسب بازرسی سالانه و نیز مشخصات نوع ماده خاموش کننده و عامل خارج کننده است .
تفاوت های کپسول آب و گاز با کپسول های آب و فوم چیست ؟
خاموش کننده های آب و فوم قوی تر هستند و مصرف آنها نیز بیشتر است و این قابلیت را دارند تا آتش هایی با منابع مختلف را خاموش کنند .
برندهای برتر کپسول آتشنشانی آب و گاز
- سپهر
- اطلس
- بایا
- روناک گاز خزر
- خزر سیلندر و…